Vermogensstructurering

Als ondernemer kunt u uw vermogensstructuur op meerdere manieren inrichten. Bij de inrichting is het belangrijk om zowel de mogelijkheden binnen als buiten de onderneming te gebruiken om tot de beste resultaten te komen.

 

Als u vermogen in uw BV heeft en dit wilt beleggen, kunt u dat doen vanuit uw BV. U kunt er ook voor kiezen om vermogen naar privé over te brengen en in privé te gaan beleggen. Dit vermogen kunt u overhevelen door het uitkeren van een salaris, dividend of het verstrekken van een lening. Dit laatste kan interessant zijn wanneer u met beleggen een hoger rendement behaalt dan de rente die de BV u in rekening brengt. Houd er wel altijd rekening mee dat de lening terugbetaald moet worden.

 

Ook wanneer u een onderneming heeft in de vorm van een eenmanszaak of VOF, moet u soms keuzes maken over uw vermogensstructuur. Dit is bijvoorbeeld het geval als u een pand bezit waarin u zowel werkt als woont. Het kan dan gunstig zijn om dit in privé aan te houden, maar soms is het aantrekkelijker om het deel dat wordt gebruikt door de onderneming als zakelijk vermogen te beschouwen.

 

Een ander belangrijk onderdeel is de structuur van uw onderneming. Heeft u één BV waarin u alle vermogensbestanddelen aanhoudt of heeft u gekozen voor een holdingstructuur? De keuze voor een dergelijke structuur kan diverse voordelen bieden. Zo kunnen activiteiten worden gesplitst. U kunt uw pensioenopbouw, onroerende goederen en andere vermogensbestanddelen afzonderen en veilig stellen en in de toekomst uw werkmaatschappij makkelijker overdragen.

 

Hoe uw vermogen het beste gestructureerd kan worden hangt af van veel factoren. Over-View is gespecialiseerd in de vermogensstructurering voor ondernemingen en ondernemers. Wij bieden hiervoor de volgende adviesdiensten aan:

 - Beleggen in privé of BV

 - Wel of geen holdingstructuur

 - Fiscale advisering (zakelijk) vastgoed

 - Inrichting en vermogensstrategie voor de pensioen BV

 - Inrichting en vermogensstrategie voor de stamrecht BV

 - Inrichting en vermogensstrategie voor de personal holding

 

Wilt u weten wat Over-View voor uw vermogensstructurering kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

 Twitterfeed

 Onze gegevens

Over-View

Dr. Herskade 1

3261 CJ Oud-Beijerland

 

Contactgegevens

Marcel Huber

 

      (06) 54 30 31 29

 

      info@over-view.nl

Disclaimer Algemene voorwaarden | Privacybeleid |